Πώς προστατευόμαστε από τον ήλιο τον χειμώνα;

Πώς αντιμετωπίζουμε τα εγκαύματα από τον ήλιο τον Χειμώνα;

Σε ψηλά βουνά, όπου η υπεριώδης ακτινοβολία είναι εντονότερη, μπορεί ο ήλιος να μας καίει ακόμη και με μερική συννεφιά. Ειδικά όσοι αγαπάμε τα χειμερινά αθλήματα αλλά και τις πιο χαλαρές εξορμήσεις με την οικογένεια ή τους φίλους μας στα χιόνια, θα πρέπει να προστατευόμαστε και να είμαστε έτοιμοι για την αντιμετώπισή τυχόν ανεπιθμήτους ερεθισμόυς της υπεριώδης ακτινοβολίας. Η υπεριώδης ακτινοβολία ύστερα από αντανάκλαση στο χιόνι προκαλεί επίσης έντονη βλάβη στα μάτια (κερατοειδής χιτώνας), όπως και το υπεριώδες φως της οξυγονοκόλλησης, της ηλεκτροσυγκόλλησης ή της έκλειψης του ήλιου.

Για αυτούς τους λόγους δεν πρέπει να ξεχνάμε την προστασία από την «κακή» ακτινοβολία και να κρατάμε το δέρμα μας ασφαλές. Υγειές δέρμα, υγιή ζωή.

Πώς καταλαβαίνουμε ότι «καήκαμε»;

Τα συμπτώματα είναι αρκετά εμφανή σε οποιονδήποτε βαθμό επικινδυνότητας. Αυτά περιλαμβάνουν πέρα από το κοκκίνισμα του δέρματος, ελαφρύ τσούξιμο ή πόνο. Περιορισμένο πρήξιμο (αρχόμενο οίδημα) και εμφάνιση φουσκαλών που σημαίνει ότι το κάψιμο είναι πολύ σοβαρό και χρειάζεται να μιλήσετε με ιατρό όσο πιο γρήγορα μπορείτε.

Πώς αποφεύγουμε να καούμε;

Η χρήση αντιηλιακού προστατεύει το δέρμα σας. Σε αντίθεση όμως με την παραλία, σε ένα χιονοδρομικό κέντρο ή σε μια βόλτα στα χιόνια είναι αρκετά πιο δύσκολο να θυμάστε να ανανεώνετε το αντιηλιακό σας. Βλέπετε το καλοκαίρι ο ήλιος καίει και μας «θυμίζει» την προστασία μας. Τον Χειμώνα, είναι αρκετά πιο ύπουλος και λόγω του κρύου που νιώθουμε ξεχνάμε ότι καιγόμαστε και μάλιστα πιο γρήγορα στο βουνό παρά στην θάλασσα. Εδώ έρχεται η καινοτόμα δράση του Histoplastin Red. Μια επάλειψη αρκεί για να προστατευτείτε. Πριν βάλετε το αντιηλιακό που προτιμάτε εφαρμόστε μικρή ποσότητα Histoplastin Red. Αφήστε να το απορροφήσει το δέρμα σας και στην συνέχεια εφαρμόστε το αντιηλιακό σας. Θα έχετε μια ολοκληρωμένη ασπίδα προστασίας από τις βλαβερές ακτίνες του Ηλίου.

Και αν καούμε, πώς το αντιμετωπίζουμε;

Αν είστε εκτεθειμένοι στον ήλιο, ακόμη και κάτω από σκιά, απομακρυνθείτε αμέσως. Βρείτε ένα κλειστό και δροσερό περιβάλλον.

Δροσίστε το δέρμα σας με:

Histoplastin Red®. Η κρέμα Histoplastin Red® είναι ένα απολύτως φυσικό προϊόν και δεν περιέχει χημικά έκδοχα ή άλλες συνθετικές χημικές ουσίες. Είναι το πρώτο δερματικό προϊόν που κυκλοφόρησε στον κόσμο, με τους εξαιρετικά ισχυρούς αναγεννητικούς παράγοντες του τυποποιημένου εκχυλίσματος των ριζών του φυτού Alkanna tinctoria σε ένα ιδανικό συνδυασμό με τη δράση φυσικών ισχυρών βιοενεργών μορίων.

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε και κομπρέσες παγωμένου νερού. Τις αφήνετε στο δέρμα για 20 λεπτά τη φορά και τις τοποθετείτε στην ερεθισμένη περιοχή κάθε δύο με τρεις ώρες.

Επαναλάβετε για όσες ημέρες ανακουφίζουν τα συμπτώματά σας

Αν βάλετε Histoplastin Red® δεν θα χρειαστεί να αλείψετε πάνω σας οδοντόπαστες  ή άπαχο γιαούρτι όπως συνηθίζεται για άμεση ανακούφιση και ενυδάτωση.

Θα πρέπει όμως να αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο τουλάχιστον για τέσσερις ημέρες αν δεν χρησιμοποιήσετε το Histoplastin Red®

 

Μύθοι και πραγματικότητα

ΔΕΝ αποφεύγετε τους περαιτέρω ερεθισμούς από την υπεριώδη ακτινοβολία και προκαλείτε βλάβες στο δέρμα εάν:

Φοράτε μπλουζάκι και παραμένετε στον ήλιο

Φοράτε μπλουζάκι και παραμένετε στη σκιά

Η υπεριώδης ακτινοβολία (UV) αντανακλάται στην άμμο, στη θάλασσα και γενικότερα στις λείες επιφάνειες, επομένως και στο χιόνι. Άρα αν καθίσετε κάπου που σας πιάνει η αντανάκλαση πάλι δεν προστατεύεστε.

Αν τοποθετήσετε χιόνι πάνω στις περιοχές που έχετε υποστεί τον ερεθισμό από το κάψιμο.

Η υπεριώδης ακτινοβολία (UV) διαπερνά τα, εκτός κι αν είναι κατασκευασμένα από ειδικά αντηλιακά υφάσματα. Όταν βρέχεται ένα ρούχο, οι ίνες του αραιώνουν και έτσι περνά ακόμα πιο εύκολα η UV.

Αν απλώσετε στο δέρμα βούτυρο, λάδι ή βαζελίνη.

Γενικά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οτιδήποτε εμποδίζει την απαγωγή της θερμοκρασίας, δηλαδή την παγιδεύει μέσα στο δέρμα, δυσχεραίνει την υποχώρηση του καψίματος. Επιπλέον, τα  παραπάνω υλικά και προϊόντα αυτά δεν ενυδατώνουν το δέρμα, ασχέτως του τι πιστεύει πολύς κόσμος.

Προστατέψτε το δέρμα σας και τον Χειμώνα με Histoplastin Red® και Histoplastin Junior®