Κρέμα Histoplastin Red®

Η κρέμα Histoplastin Red® είναι το αποτέλεσμα της 40χρονης έρευνας
του Καθηγητή Β.Π. Παπαγεωργίου και της ερευνητικής του ομάδας σε συνεργασία
με διεθνούς φήμης Ινστιτούτα, Ερευνητικά κέντρα και Πανεπιστήμια.

Ο Καθηγητής Β.Παπαγεωργίου κατά την εκπόνηση της διατριβής Υφηγεσίας του  με θέμα: “Ανακάλυψη και βιαμηχανική παραγωγή της κρέμας Histoplastin Red®” (Νοέμβριος 1976).

 

 

Από την τελετή αναγόρευσης του Καθηγητή Β. Παπαγεωργίου ως Επίτιμου Διδάκτορος της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ για την μεγάλη του επιστημονική προσφορά στον τομέα της αναγέννησης του δερματικού ιστού.(16-10-2006)

40 χρόνια έρευνας

40
χρόνια
έρευνας

20 διπλώματα ευρεσιτεχνίας

20
διπλώματα
ευρεσιτεχνίας

133 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά

133
δημοσιεύσεις
σε επιστημονικά περιοδικά

73 επιστημονικά συνέδρια

73
επιστημονικά
συνέδρια

Patents

Στον Καθηγητή κ. Β.Π. Παπαγεωργίου έχουν απονεμηθεί 20 διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας (Patents) στις ΗΠΑ, Καναδά, χώρες τις Ε.Ε. και Ελβετία

patents

Γνησιότητα – Guarantee
Για την προστασία του καταναλωτή από την εξαπάτηση διάφορων παρασκευαστών καλλυντικών κρεμών που επιχειρούν να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους ως όμοια με την κρέμα Histoplastin Red® κάθε αυθεντικό προϊόν Histoplastin Red® φέρει στην εξωτερική του συσκευασία και το εμπορικό σήμα της αυθεντικής φόρμουλας του Καθηγητή Παπαγεωργίου.

Prof. V. Papageorgiou - Natural Medicinal Products

Αναπλαστική, Αναγεννητική, Επιδιορθωτική (Restoring) κρέμα®

Η Histoplastin Red®  περιέχει ένα συνδυασμό βιοδραστικών μορίων, που καθιστούν το προϊόν μοναδικό για την αποκατάσταση των φυσιολογικών λειτουργιών και χαρακτηριστικών (υφή, όψη) του δέρματος. Προορίζεται για την εντατική περιποίηση του δέρματος, με την ισχυρή αντιγηραντική, αναγεννητική, αναπλαστική και επιδιορθωτική του δράση.

Πρόσφατες μελέτες (2016), απέδειξαν ότι οι φυτικές κόκκινες χρωστικές και ιδιαιτέρως η β-ΑΙΑ, που ανακάλυψε ο ερευνητής Καθηγητής Παπαγεωργίου και περιέχονται στη  Histoplastin Red®, ενισχύουν την παραγωγή των κύριων δομικών συστατικών του δέρματος, αυξάνοντας:

  • το κολλαγόνο κατά 42%
  • την ελαστίνη κατά 12,5%
  • την ινβολουκρίνη κατά 29%

 

Με αυτό τον τρόπο, αποκαθιστούν (restore) την ελαστικότητα του δέρματος, επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης και επιδιορθώνουν γρήγορα και αποτελεσματικά τα σημάδια που προκαλεί στο δέρμα (ρυτίδες, λεπτές γραμμές, κηλίδες).

ΣΥΝΘΕΣΗ

Η Histoplastin Red®, περιέχει ως δραστικά συστατικά τους οπτικούς αντίποδες Alkannins / Shikonins (A/S) και τα εστερικά τους παράγωγα, σε συνδυασμό με τη δράση των τετρα- και πεντα- κυκλικών τριτερπενίων της ελαιορητίνης Pistacia lentiscus.

Η  Histoplastin Red® είναι ένα απόλυτα φυσικό προϊόν, δηλαδή δεν περιέχει καθόλου συνθετικές χημικές ουσίες και τεχνητά χρώματα.

Ανακάλυψη-Καθιέρωση- Βράβευση

Ήδη από το 1976, ο Oμότιμος Καθηγητής και Επίτιμος Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Βασίλειος  Παπαγεωργίου καθιέρωσε1 τις Αλκαννίνες και τις Σικονίνες (A/Σ) ως ισχυρούς αντιγηραντικούς, αναγεννητικούς, αναπλαστικούς και επιδιορθωτικούς παράγοντες του δέρματος.

Οι έρευνές του διήρκεσαν 40 χρόνια και του απονεμήθηκαν γι’αυτές 20 διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας (patents), πολλές διακρίσεις και βραβεία που τον καθιέρωσαν παγκοσμίως πρωτοπόρο στην έρευνα των αναπλαστικών και αναγεννητικών ιδιοτήτων των Alkannins / Shikonins (A/S)

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Συνδυασμός συστατικών που αυξάνουν το κολλαγόνο, την ελαστίνη και την  ινβολουκρίνη
που είναι τα κύρια δομικά συστατικά του δέρματος.

alkanna

Alkannins / Shikonins (A/S)

Τα φυσικά βιοενεργά μόρια των Αλκαννινών και Σικονινών (A/Σ) έχουν ισχυρές αναγεννητικές, αναπλαστικές, επιδιορθωτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Δεσμεύουν και εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες που προκαλεί η ατμοσφαιρική ρύπανση και η ηλιακή ακτινοβολία στο δέρμα, προστατεύοντας το από οξειδωτική καταστροφή. Παράλληλα οι μελέτες του καθηγητή έδειξαν ότι αναπλάθουν και επιδιορθώνουν τα κύτταρα της επιδερμίδας, αποκαθιστώντας τη φυσιολογική όψη και υφή της.

mastic

Pistacia lentiscus

Η ελαιορητίνη Pistacia Lentiscus είναι πλούσια σε τέτρα- και πέντα-κυκλικά τριτερπένια με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Χάρη στη συγκολλητική της δράση στο δέρμα αποτελεί έναν αποτελεσματικό αναγεννητικό και αναπλαστικό παράγοντα της επιδερμίδας.

bees wax

Beeswax

Με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, ενισχύει την άμυνα της επιδερμίδας σε εξωγενείς παράγοντες και συμβάλλει ενεργά στην αναγέννησή της και την προφύλαξή της από ερεθισμούς.

olive

Olea Europaea

Πλούσιο σε ολεϊκό, α- λινολεϊκό και λινολενικό οξύ, το εκχύλισμα Olea Europaea αποτελεί πολύτιμη τροφή για την επιδερμίδα, καθώς της παρέχει τα λιπαρά οξέα που έχει ανάγκη, ενώ παράλληλα είναι αποτελεσματικό κατά των ερεθισμών. Περιέχει επίσης ισχυρές αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες που ενισχύουν την άμυνα της επιδερμίδας.  Ενυδατώνει και αναγεννά την επιδερμίδα.

Υφηγεσία του Καθηγητή Παπαγεωργίου

Το 1976 ο Καθηγητής Βασίλειος Παπαγεωργίου ολοκλήρωσε τη διατριβή υφηγεσίας του «Βιομηχανική παρασκευή του Histoplastin Red®»  και καθιέρωσε παγκοσμίως το Histoplastin Red® για τις εξαιρετικές αναπλαστικές και επιδιορθωτικές ιδιότητές του. Για τις εργασίες του αυτές, του απονεμήθηκε ο τίτλος του Υφηγητή και πολλά διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας (patents).

 

ιστορία της histoplastin

Βιβλιογραφία: Βασίλειος Παπαγεωργίου: Διατριβή Υφηγεσίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Νοέμβριος 1976: «Βιομηχανική παρασκευή του Histoplastin Red®»