Το Histoplastin Red® της ΧΡΩΠΕΙ ΑΕ κυκλοφόρησε ως μια ισχυρή φαρμακευτική αλοιφή που έχει γράψει την δική της μεγάλη ιστορία (1978-1990) από τη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία των Βαλκανίων ΧΡΩΠΕΙ ΑΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η θαυματουργή κόκκινη αλοιφή

Βασίλης Παπαγεωργίου

Ήδη από το 1978 ο Καθηγητής Βασίλης Παπαγεωργίου το καθιέρωσε για πρώτη φορά παγκοσμίως ώς ισχυρό φαρμακευτικό σκεύασμα και κυκλοφόρησε από τη μεγαλύτερη Ελληνική φαρμακοβιομηχανία ΧΡΩΠΕΙ ΑΕ, η οποία πραγματοποίησε πολλές εξαγωγές και του απονεμήθηκαν πολλά διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

http://users.auth.gr/vpapageo/index.html

Ο Καθηγητής Παπαγεωργίου από το 1978, καθιέρωσε1 τις Αλκαννίνες και τις Σικονίνες (A/Σ) ως ισχυρούς αντιγηραντικούς, αναγεννητικούς, αναπλαστικούς και επιδιορθωτικούς παράγοντες του δέρματος που χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά παγκοσμίως στα φαρμακευτικά  σκευάσματα Histoplastin Red® (ΧΡΩΠΕΙ ΑΕ), HELIXDERM® (Π.Ν.ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ ΑΕΒΕ, ALAPIS) και του απονεμήθηκαν 20 διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας2 (patents), πολλές διακρίσεις και βραβεία που τον καθιέρωσαν παγκοσμίως πρωτοπόρο3 στην έρευνα των αναπλαστικών και αναγεννητικών ιδιοτήτων του δέρματος των τυποποιημένων (standardised) εκχυλισμάτων (Α/Σ) των ριζών, του φαρμακευτικού φυτού Alkanna tinctoria4.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Στον εφευρέτη Καθηγητή κ. Β.Π. Παπαγεωργίου έχουν απονεμηθεί 20 Διεθνή Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας (patents) στις ΗΠΑ, Καναδά, χώρες της Ε.Ε. και Ελβετία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Καθηγητής Βασίλειος Παπαγεωργίου έχει συνεργαστεί με μερικές από τις μεγαλύτερες φαρμακοβιομηχανίες στην Ελλάδα και τη νοτιοανατολική Ευρώπη. Στις εταιρίες αυτές έχει εκχωρήσει μη αποκλειστικά δικαιώματα χρήσης του επιστημονικού και βιομηχανικού know-how που απορρέουν από μια σειρά διεθνών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Απόρροια αυτών των συνεργασιών ήταν η ανάπτυξη και ακολούθως η έγκριση άδειας κυκλοφορίας από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) τριών νέων φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων υπό την μορφή ισχυρής φαρμακευτικής αλοιφής. Πρόκειται για τα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα:
Histoplastin Red® (ΧΡΩΠΕΙ ΑΕ), HELIXDERM® (Π.Ν.ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ ΑΕΒΕ, ALAPIS)